Rezultate pentru eticheta "vacanta litoral"
Sezonul estival 2023 a fost mai bun decât cel din 2022, este concluzia operatorilor din turism. ''Dacă ne raportăm la anul excepțional din turism 2019, ne situăm sub acel an ca număr de turiști''
Greva profesorilor, criza din Ucraina, zvonurile despre holeră, infecțiile, dronele sau minele, dar și apa rece a mării sunt câteva dintre motivele care au ținut turiștii departe de litoralul românesc, mai ales în iulie și august. Cu toate acestea, sezonul estival 2023 a fost mai bun decât cel din 2022, este concluzia operatorilor din turism, însă mai slab față de cel din 2019.
Oferte atrăgătoare pentru turiștii care vor să vină în vacanță pe litoralul românesc în acest an. ''Prețurile pornesc de la 37 de lei de persoană pe noapte''
37 lei pe noapte - atât va scoate un turist din buzunar dacă va veni pe litoral la începutul sezonului estival. Cei care își fac rezervări din timp beneficiază de reduceri de pese 50%. La agențiile de turism telefoanele sună neîncetat, iar rezervările s-au făcut deja în proporție de 90%. Hotelierii fac și ei pregătiri. Unii aduc îmbunătățiri unităților de cazare astfel încât oaspeții să fie mulțumiți de condiții.
Vor mai multe zile de vacanță. Hotelierii și patronii de restaurante vor ca anul şcolar să înceapă pe 18 septembrie. ''Ar fi benefic și pentru industria noastră, a turismului''
Vor mai multe zile de vacanța. Hotelierii și patronii de restaurante vor ca anul şcolar să înceapă pe 18 septembrie, și nu pe 11 septembrie cum prevede Ordinul de ministru, aflat în dezbatere publică. Operatorii din turism i-au solicitat deja Ministerului Educației ca vacanța de vară să se termine mai târziu. O săptămână în plus le-ar permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice, să se bucure mai mult de vremea frumoasă. De asemenea, și pierderile din turism vor fi mai mici.
Restaurantele și hotelurile de pe litoral, mai goale anul acesta de sărbători. Unii operatori economici și-au închis afacerea până la primăvară: ''Nu știm la ce să ne așteptăm''
Restaurantele și hotelurile de pe litoral vor fi mai goale anul acesta de sărbători. O parte dintre administratori au decis să reducă din capacitatea saloanelor de evenimente, pentru a putea face față cheltuielilor, alții și-au închis de tot afacerea până la primăvară. Facturile prea mari la curent și gaze, dar și cheltuielile la alimente și salarii sunt principalele motive pentru care unii operatori economici au luat această decizie.
A treia zi de școală i-a găsit pe unii elevi, nu în bănci sau în fața calculatorului, ci pe plajă. Copiii și-au prelungit vacanța alături de părinți sau bunici pe litoral. Mulți părinți consideră că prima săptămână de școală este mai mult organizatorică, iar copiii nu pierd multă informație. Până când începe predarea materiei, copiii se mai bucură de ultimele zile de plajă.
Turiștii profită la maxim de ultimele zile de vreme frumoasă. Deși administratorii plajelor au început să strângă, încă sunt oameni care ies să se bucure de mare și de soare. Prețurile sunt mai mici, soarele este mai blând și stațiunea mai liberă, spun turiștii.
Unitățile de cazare de la mare care au rezistat peste sezon, sunt ocupate acum în proporție de aproximativ 8o% în primele zile din septembrie. Mulți dintre turiști au plătit cu voucherele de vacanță. Hotelierii spun că aceste tichete au salvat tot sezonul estival în acest an. Cei care au sosit la mare au folosit tichetele rămase de anul trecut și asta pentru că valabilitatea lor a fost prelungită până în luna mai anul viitor.
La plajă cu lada frigorifică. Este un obicei practicat de mulți români, atunci când vin pe litoral. Aceștia preferă să facă economie și în loc să-și cumpere băuturi de la bar, preferă să le care în lada frigorifică de acasă sau de la supermarket, uneori și câteva sute bune de metri. Deși, teoretic, accesul pe plaje cu produse din exterior este interzis, nimeni nu pare să țină seama de această regulă.